Kaksipäinen valas löytyi rannalta – Fukushiman ydinturma syynä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia tapauksista, joissa rannoille on kulkeutunut mereltä mitä erikoisemman näköisiä eläinlajeja. Joissain tapauksissa outoja olentoja olentoja on epäilty jopa aikaisemmin tuntemattomiksi lajeiksi.

Nyt Kalifornian Bajassa sijaitsevalle rannalle on ajautunut harmaavalas, millä on erikoinen piirre, sillä eläimellä on kaksi päätä. Mutanttivalas on vasta vauva, ja tapaus on tiettävästi ensimmäinen laatuaan. Before It’s News -sivuston mukaan tähän mennessä ei ole kirjattu yhtäkään aikaisempaa havaintoa kaksipäisistä harmaavalaista, vaikka siamilaisia kaksosia on esiintynyt muiden valaslajien edustajissa.

Erikoinen löytö on saanut lukuisat internet-käyttäjät spekuloimaan, onko mutaatiolla ja vuonna 2011 tapahtuneella Japanin Fukushiman ydinvoimalaonnettomuudella yhteys. Onnettomuus on tiettävästi johtanut muun muassa merieläinten joukkokuolemaan Tyynellä valtamerellä. On mahdollista, että veteen levinnyt radioaktiivinen materiaali vaikuttaa alueen eläinlajeihin myös mutaatioiden muodossa.