Miesten ehkäisypilleri on pian totta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jatkuva ehkäisy on aiheellista silloin, jos parin seksielämä muuttuu säännölliseksi. Mikäli nainen tahtoo välttyä raskaudelta, on parien harrastettava seksiä joko kondomin tai muun ehkäisymuodon kanssa. Yksi ehkäisykeinoista on e-pillerit, jolloin nainen huolehtii säännöllisesti.

Ehkäisypillereitä on tarjolla vain naisille, ja osa neitokaisista kärsii pillereidensä takia erilaisista haittavaikutuksista. Miehille ei ole vielä olemassa omia ehkäisypillereitä, vaikkakin niitä on pyritty kehittelemään jo vuosia. Nyt kuitenkin australialaisesta yliopistosta kuiskitaan läpimurron mahdollisuuksia.

Monashin yliopiston tutkijat ovat onnistuneet kehittämään hiiriurosten käyttöön soveltuvan ehkäisypillerin. Silti tuotekehittely vaatii vielä paljon työtunteja, koska miesten ehkäisypillerissä täytyy torjua 1.500 nopealiikkeistä siittiötä, Men’s Fitness päivittelee.

Aiemmin miesten ehkäisypillereiden ongelmana ovat olleet lisääntymiskyvyn heikkeneminen ja spermantuotannon laskeminen. Tämä ei kuitenkaan ole pysyvästi tarkoituksena, vaan nyt kehitteillä olevan pillerin tarkoituksena on yksinkertaisesti estää siittiöiden eteneminen. Pillerin teho perustuu lihaksia supistavaan efektiin, joka estää siittiöiden etenemisen siemensyöksyssä.