Homosanakirja kääntää gay-slangin 41 kielelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Erilaisilla yhteisöillä ja ryhmillä saattaa olla oma puhetapansa, jota kutsutaan slangiksi. Slangi eroaa yleiskielestä, ja yleisimpiä suomalaisia slangeja ovat Stadin slangi, nettislangi ja inttislangi. Nyt kiertoilmauksistaan tuttu homoseksuaalien oma slangi on saanut sanakirjansa.

Ulkomaille matkustavien seksuaalivähemmistöjen edustajat hakeutuvat mielellään omiensa seuraan. Kielimuuri saattaa tässäkin tapauksessa hankaloittaa yhteistä ymmärtämistä. Nyt apuun on rientänyt homoille suunniteltu SCRUFF-sovellus, joka toimii seksuaalivähemmistöjen slangin sanakirjana.

Sanakirjaan on koottu homokulttuurin piirissä useimmin käytetyt slangisanat. Listalla on esimerkiksi Daddy, joka tarkoittaa suomalaisittain isukkia. Daddy chaser on sen sijaan vanhemmista miehistä pitävä. Sovelluksen perustaja Johnny Scruff kertoo Huffington Postille, että hänen tavoitteenaan on yhdistää homot keskenään myös globaalilla akselilla. Sovellukseen voi tutustua tästä.