Täsmävinkit unelmien avioliittoon

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monen onnen täyttymys on kahden ihmisen välille solmittu, toimiva avioliitto. Vaikka onnellisuus ei välttämättä vaadi tämänasteista sitoutumista, suurin osa ihmisistä kuitenkin tekee elämänsä varrella sen valinnan, että laittaa sormuksen nimettömään yhteisen matkanteon merkiksi.

Glamour-lehden mukaan naisella on yllättävän paljon vaikutusvaltaa avio-onneen. Parisuhdeasiantuntija Shaunti Feldhahn selvitti tutkimuksessaan 1.000 avioparin onnellisuuden syitä. Onnellisimmat naiset ymmärsivät miestensä haluavan pohjimmiltaan olla loistavia aviomiehiä. Asian toteutumiseen vaikuttivat käytännössä urosten itse-epäilykset, ja heidän halunsa saada hyväksyntää.

Jos naiset huomioivat miesten tekemiä pieniä asioita ja kiittivät heitä vaivannäöstä, kaksilahkeiset tunsivat asiasta yhtä syvää tyytyväisyyttä kuin siitä, jos nainen kertoi rakastavansa heitä. Luonnollisesti he olivat tuolloin myös enemmän kiinnostuneita puolisonsa toiveista. Artikkelissa painotetaan positiivista viestintää suhteen vahvistajana.

Vaimo saa paljon hyvää aikaan kehumalla rakastaan, kun tämä tekee jotain hänen mielestään ”oikein”. Miehet ottavat tämän kannustimena ja haluavat palautteen seurauksena entistä enemmän miellyttää naistaan pienillä teoilla. Koska työmaailma on monesti ankara ja kilpailuhenkinen, eikä siellä välttämättä saa arvostusta kovinkaan usein, mies tarvitsee tukea paremmalta puoliskoltaan.

Suhteen saa aika nopeasti pilalle arvostelemalla siippaa sukulaisten ja ystävien läsnäollessa. On tärkeää sen sijaan kertoa heille hyviä asioita aviomiehestä ja korostaa tämän parhaita puolia, sillä se vahvistaa hänen itsevarmuuttaan. Seksielämän väljähtyminen pelottaa myös monia, ja miehet saattavat nähdä kauhukuvia torjuvista vaimoista. Yhtä lailla nainen voi kokea miehen halujen laantuneen.

Ratkaisu tähän on se, että pari todella näyttää toisilleen halunsa syvyyden. Vaimo saa lemmenliekin syttymään helposti tekemällä kumppanilleen selväksi, että on hulluna himosta kyseiseen urokseen. Halutuksi tuleminen koskettaa miestä syvemmältä tasolta, ja saa hänet kokemaan syvää emotionaalista täyttymystä – tunnetta siitä, että on oikeassa paikassa.

Vaikka se ei aina näkyisi ulospäin, avioliitossa elävä mies toivoo eniten maailmassa kykyä tehdä puolisonsa onnelliseksi. Jos asia on näin, ja nainen tekee asian selväksi urokselle säännöllisesti, tämän motivaatio pysyy yllä. Aviomies pystyy vaikuttamaan vaimonsa romanttisiin tunteisiin tarttumalla tämän käteen kadulla kävellessä. Se luo yhteyttä.

Julkiset hellyydenosoitukset saavat neitokaisen sydämen sykkimään, ja suhde tuntuu hänestä vahvemmalta. Eleet tekevät kaikille muillekin selväksi, kenen naisesta on oikein kyse – ja kuka tahansa kaunotar rakastaa sitä! Nainen arvostaa myös viestejä, joissa mies kertoo päivän aikana ajattelevansa häntä. Naista ei voi kehua liikaa kauniiksi, joten tällainen viestintä saa hänet hehkumaan.

Miehet tarvitsevat joskus omaa tilaa ja vetäytyvät ”luolaansa” seurustelun kuin avioliitonkin aikana. Mieheensä luottava nainen osaa antaa tarpeeksi tilaa kultansa hengähdyshetkille. Etäisyyttä ei kuitenkaan kannata ottaa liian paljon, vaikka vaimo ei siitä hermostuisikaan. On tärkeää osoittaa sydämen valitulle, että huolimatta omasta ajasta ja poikien illoista avioliitto on etusijalla, mitä tulee asioiden tärkeysjärjestykseen.