Lapsen sairaskohtauksia hoidettiin kannabiksella – sai uuden elämän

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hamppua on käytetty lääkintä- ja hyötytarkoituksessa jo maailmansivu. Hamppukasveista saatavan kannabiksen huumausainekäyttö kiellettiin vasta 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa, ja sittemmin myös muissa YK:n maissa. Kannabiksen lääkekäyttö on nykyisin sallittua useissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, ja muun maailman arvellaan seuraavan pian perässä.

Australialaisen Tara O’Connellin äiti oli hätää kärsimässä tyttärensä kanssa. Tara kärsi noin 60 sairauskohtauksesta päivittäin. Lääkärit olivat neuvottomia kahdeksanvuotiaan tytön kanssa, joka istui pyörätuolissa, eikä pystynyt edes puhumaan. Äiti keksi viimeisenä keinonaan nestemäisen kannabiksen käytön, jota hän tiputti annoksina tyttärensä kielen alle. Hän tilasi nestemäistä kannabista omatoimisesti kotiinsa.

Nyt vuosi myöhemmin tyttö on täynnä energiaa, eikä tarvitse pyörätuolia enää. Reseptilääkkeet olivat vain rauhoittaneet tyttöä, eivätkä ne edes poistaneet lapsen saamia kouristuksia. Nestemäisessä kannabiksessa ei ole juuri ollenkaan psykoaktiivista THC-yhdistettä, joten Tara ei niin sanotusti tule aineesta pilveen. Lievinä sivuvaikutuksina on hänen ruokahalunsa lisääntyminen ja väsymys. Hänelle on kuitenkin annettu monta elinvuotta lisää kannabisöljyn ansiosta, Herald Sun uutisoi.

Kerroimme taannoin myös toisesta äidistä, joka lääkitsi leukemiaa sairastanutta lastaan kannabiksella. Lääketarkoituksessa otettu marijuana oli vaikuttanut parantavasti pojan terveyteen jo parissa viikossa, ja hän oli pystynyt pitkästä aikaa pomppimaan trampoliinilla ja ajelemaan polkupyörällä normaalilasten tavoin.