Alastonjoogassa liikehditään täysin nakuna: ”Väärä paikka orgasmeille”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joogasta on olemassa monia eri suuntautumisia, mutta kaikille niille yhteistä on keskittymisen ja meditaation harjoittaminen. Jooga on todella suosittu harrastus ympäri maailmaa, ja nyt uusi joogatrendi raivaa tietään myös Eurooppaan.

New York Cityssä ja Chelseassa on avattu uudenlaiset joogatunnit, joissa on tarkoitus harjoittaa lajia ilkosen alasti. Alastonjoogan ideana on tutustua omaan vartaloon ja antaa sille kunniaa ilman seksuaalista virettä. Daily Mailin mukaan alastonjooga auttaa ihmisiä hyväksymään oman kehon ja kasvattamaan itsevarmuutta.

Seksuaalinen kanssakäyminen ei kuulu alastonjoogaan, ja Chelseassa sijaitseva Bold & Naked -joogakeskus painottaa nettisivuillaan, että mikäli osallistuja etsii itselleen orgasmeja, on alastonjooga väärä paikka siihen. Tunneille osallistuvien on allekirjoitettava erillinen vaitiolosopimus, ja valokuvaaminen on ehdottoman kielletty.

Alastonjooga oli erityisen suosittua Yhdysvalloissa 60-luvulla, kun hippiaatteen kannattajat hakivat harjoitteen avulla yhteyttä jumalalliseen olemukseen. Jooga on liikuntamuoto, jonka avulla moni Hollywoodin tähti on säilyttänyt hehkeän ulkonäkönsä ja timmin vartalonsa myös vanhemmalla iällä.