Nämä 10 ruoka-ainetta nopeuttavat kiinteytymistä ja rasvanpolttoa

Fitness Lifestyle · Stara.fi

On olemassa ruoka-aineita, joiden sanotaan kiihdyttävän rasvanpolttoa, ja sitä kautta kyseisten ruokien syöminen edesauttaa vartalon kiinteytymistä. Ruoka-aineet ovat turvotusta vähentäviä, aineenvaihduntaa kiihdyttäviä sekä paljon proteiinia sisältäviä. Nyt paljastamme kymmenen ruoka-ainetta, jotka tukevat kiinteytymistä ja nopeuttavat rasvan palamista.

Kuva: Aino, FitFashion
Kuva: Aino, FitFashion

Kiinteytymiseen, rasvanpolttoon ja painonpudotukseen vaikuttaa aina kokonaisuus. Pelkkä alla olevien ruoka-aineiden syöminen ei tuo välttämättä tuloksia, mutta niiden avulla voi saavuttaa tavoitteet nopeammin. Vinkit Staralle kokosi fitness-bloggaaja Aino Rouhiainen.

Mantelit: Monipuolisesti hyödynnettävissä olevat mantelit sisältävät runsaasti proteiineja, kuituja sekä E-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti. Mantelit ovat hyvä magnesiumin lähde. Magnesium on mineraali, joka tuottaa energiaa, rakentaa ja ylläpitää lihaskudosta sekä säätelee verensokeria. ”Vakaa verensokeri auttaa ehkäisemään mielihaluja, jotka voivat johtaa ylensyöntiin ja painonnousuun”, sanoo David Katz, MD, professori Yalen yliopiston School of Medicinestä. Manteleita kannattaa syödä päivittäin noin 30 grammaa.Kananmunat: Kananmunat ovat yksi parhaimmista proteiininlähteistä. Ne sisältävät aminohappoja, jotka ovat tärkeä rakennusaine keholle ja lihaksille. Proteiinia ja rasvaa sisältävä kananmuna pitää myös nälän loitolla pidemmän aikaa, jolloin mielihaluja on helpompi välttää.Soijapavut: Soijapavut sisältävät proteiineja, kuitua ja antioksidantteja. Soijaa voi käyttää monella tavalla, joten siihen ei nopeasti kyllästy.Omena: Yksi omena sisältää 5 g kuitua ja paljon nestettä, mikä saa olon tuntumaan kylläiseltä pienellä kalorimäärällä. Omenan sisältämät ainesosat edistävät keuhkojen tervettä toimintaa ja vähentävät kolesterolin negatiivisia vaikutuksia.Marjat: Useimmat marjat sisältävät paljon kuitua ja runsaasti antioksidantteja. Marjat ovat siis laihduttajan paras ystävä. Runsaskuituiset ravinto-aineet ”puhdistavat” kehoa sisältäpäin. Antioksidanttien on sanottu parantavan urheilusuorituksia, joka taas tukee kiinteytymistä!Vihreät vihannekset: Vihreiden vihannesten sisältämä antioksidantti ei pienennä vyötärön mittaa sinällään, mutta on erinomainen ja vähän kilokaloreita sisältävä lisä ruokavalioon. Noin 2,5 desilitraa pinaattia sisältää vain 40 kilokaloria, ja sama määrä parsaa vain 55 kilokaloria, mutta ne tyydyttävät päivän suositellun kuitumäärän jo 20-prosenttisesti. Useat vihannekset sisältävät myös kalsiumia, joka antaa virtaa treenaukseen. Vihreitä vihanneksia kannattaakin lisätä mukaan jokaiselle aterialle.Jogurtti: International Journal of Obesity -lehden artikkelin mukaan ihmiset, jotka saivat kalsiuminsa jogurtista mielummin kuin muista lähteistä, laihtuivat enemmän. Probiootteja sisältävä jogurtti pitää ruuansulatuskanavat terveinä ja samalla vähentää ummetusta ja turvotuksen tunnetta. Näin ollen vatsa näyttää ja tuntuu litteämmältä. Jogurteista kannattaa suosia maustamattomia ja makeuttamattomia versioita.Kasviskeitto: Kasviskeitot ovat terveellisiä ja antavat runsaasti ravinteita kevyessä muodossa. Kasviskeiton ohella tulee myös syötyä runsaasti kehoa ravitsevia vihanneksia. Helppo tapa täyttää päivän kasvitarpeet. Korvaa erilaiset välipalat itsetehdyllä kasviskeitolla!Lohi: Lohi, tonnikala ja makrilli ovat kaloja, joissa on runsaasti tärkeitä Omega 3 -rasvahappoja. Kyseiset rasvahapot ovat keholle elintärkeitä ja voivat auttaa rasvanpoltossa nopeuttamalla aineenvaihduntaa. Australialaisen tutkimuksen mukaan äyriäisten syöminen voi auttaa nopeuttamaan ruuansulatusta ja ehkäisemään ruokahimoja.Kvinoa: Kvinoa on eteläamerikkalainen ruokakasvi, jota voi hyödyntää samalla tavalla kuin muitakin viljoja. 2,5 desilitraa kvinoaa sisältää 5 grammaa kuitua ja 11 grammaa proteiineja. Kvinoa sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa, mikä on harvinaista kasvikunnan tuotteissa. Kvinoassa on myös aminohappoja, ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia.


Vinkit Staran lukijoille tarjosi FitFashion-bloggaaja Aino Rouhiainen. Käy lukemassa Ainon blogia – Tarinoita treenaamisesta.