Kotibileiden määrä tulee räjähtämään Suomessa?

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomalaiset ovat tyrmistyneitä hallituksen holhouspolitiikan laajentamisesta yökerhoihin, joiden sulkemisen aikaistamista jopa kahdella tunnilla käsitellään pian eduskunnassa. Muutoksella olisi karut seuraukset ravintola- ja musiikkialan työllisyydelle, mutta poliisin työtaakkaa se tulisi lisäämään räjähdysmäisesti.

Aiheesta on käyty eilisen ja tämän päivän aikana vilkasta keskustelua sosiaalisissa medioissa, ja valtaosa kommentoineista kertoo kotitalouksissa järjestettävien jatkobileiden lisääntyvän huomattavasti, mikäli yökerhosta pitäisi poistua jo puoli kahdelta. Yhtä lailla myös varsinkin kesäaikaan moni jäisi nauttimaan niin sanottua pussikaljaa ravintoloiden liepeillä sijaitseviin puistoihin ja muun muassa uimarannoille. Nämä molemmat seuraukset toisivat huomattavasti lisätöitä poliiseille niin kotikäyntien kuin julkijuopottelun takia.

Mitä tekisit jos yökerhot sulkeutuisivat kello 01:30?

  Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Hallituksen esityksellä on ollut jo nyt konkreettisia seurauksia, sillä monet kotimaiset DJ-palveluja sekä valo- ja äänitekniikkaa tarjoavat yritykset ovat ilmoittaneet aikovansa tarjota jatkossa palvelujaan yhä enemmän myös yksityisille asiakkaille, eli käytännössä kotitalouksiin tai yksityisten vuokraamiin juhlatiloihin. Tämä on melko huolestuttava merkki ravintola-alalle ja alan työllisyydelle sekä periaatteelle, jonka mukaan alkoholia tulisi nauttia valvotuissa olosuhteissa. Jo nykyisin tällaisiin yksityisjuhliin hankitaan alkoholijuomat lähes poikkeuksetta Virosta, ja juhlimisen siirtyessä yhä useammin yksityistiloihin tulisi se entisestään lisäämään alkoholituontia Virosta.

Suomalaisissa yökerhoissa järjestetään lauantaina hiljainen hetki Suomen alkoholipoliittisen holhouspolitiikan myötä vaarassa olevien ja jo menetettyjen työpaikkojen puolesta.