Mormonimiehellä 3 vaimoa ja 18 lasta: ”Naimisissa oleminen on työtä”

Lifestyle Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Mormonit jakavat keskenään maailmankuvan, jota muun maailman saattaa olla vaikea ymmärtää. Välillä uskontokunnan edustajat avautuvat erilaisesta arjestaan. Kerroimme äskettäin amerikkalaismiehestä, jolla on viisi vaimoa ja 24 lasta.

Nyt uutisoinnin kohteeksi on päätynyt arizonalainen 1.500 ihmisen mormonikommuuni, jossa myös elellään polyamorisissa liitoissa. Channel 4 teki heistä Three Wives, One Husband: Married to the Mormons -dokumentin, ja siinä Centennial Parkissa elävät uskovaiset avautuvat moniavioisesta elämästään.

Michael Crawley -nimisellä miehellä on kolme vaimoa. Hän kertoi ohjelmassa rakastavansa jokaista heistä. Rose, Connie ja Teresa jakavat paikan perheenisän sydämessä. Suurikokoinen perhe on joutunut tekemään paljon töitä henkisellä ja taloudellisella saralla pärjätäkseen yhdessä. Crawley otti uuden vaimon oltuaan Rosen kanssa naimisissa seitsemän vuotta.

Ensimmäinen vaimo myöntää, ettei talouden jakaminen uuden naisen kanssa tuntunut ensalkuun hyvältä. Rose ja Connie kuitenkin sopeutuivat tilanteeseen, koska se tuntui Jumalan tahdolta. Seitsemän vuotta tämän jälkeen Crawley nai vielä Teresan, ja perheeseen kuuluu nyt 18 lasta.

– Jokainen, joka on ollut naimisissa tietää sen olevan työtä, ja meillä se on sama asia kertaa kolme, kertoi Crawley Daily Mail -sivuston mukaan.

Perhe kuluttaa niin paljon ruokaa, ettei sen pää mitenkään pysy pesueensa tarpeiden perässä. Aviomies onkin ratkaissut asian niin, että Connie velvoitetaan palaamaan takaisin työelämään, kun taas nuorin vaimo Teresa saa vastuulleen lastenhoidon ja taloudenpidon.