Pekka Sauri suomalaisille: ”Maailmasta eniten ymmärtävä joukko”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingin apulaiskaupunginjohtajana yli kymmenen vuotta työskennellyt psykologi Pekka Sauri on suomalaisille tuttu Yleisradion Yölinja-ohjelmastaan. Radioaikoina ihmiset soittivat Saurille yöaikaan toteutettuun ohjelmaan murheiden ja huolien kera, joita sitten ratkottiin yhdessä.

Pekka Sauri ottaa edelleen julkisesti kantaa Suomea mullistaviin asioihin ja nyt hän on kertonut oman vinkkinsä kansakuntamme hyvinvoinnin takaamiseksi. Suomi elää tällä hetkellä poliittisessa myllerryksessä. Monen mielestä maamme on umpikujassa, jossa asioita pyritään rajoittamaan kielloilla ja säännöillä sen sijaan, että ongelmia ratkaistaisiin käytännössä ja ruohonjuuritasolla.

– Mietin viime yönä kello 3.15 – 4.20 seuraavaa. Me suomalaiset olemme alle 0,1 % ihmiskunnasta. Me olemme suurin piirtein ihmiskunnan parhaiten koulutettu eli maailmasta eniten ymmärtävä joukko. Jos lopetettaisiin joutava riitely keskenämme ja ryhdyttäisiin tekemään parasta mahdollista tulevaisuutta lapsillemme ja kaikille maailman lapsille ja jälkipolville. Ei mulla oikeastaan muuta, Sauri kirjoitti Facebookiin.

Pekka Saurin statuspäivitys osui monen mielestä naulan kantaan ja se saavutti muutamassa tunnissa suuren suosion yhteisömediassa. Moni onkin pohtinut, olisiko Saurin luotsaamalle keskusteluohjelmalle edelleenkin sijaa ja tarvetta, sillä siinä käsiteltiin asioita aidosti. Radioon soittivat ihmiset, joilla oli ongelmia esimerkiksi ihmissuhteissa, rahan tai päihteiden käytön kanssa. Yölinja lopetettiin vuonna 2002.