Sinkkuelämää-hittisarjan opetus! Näillä neuvoilla elät laadukkaammin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Naiset ympäri maailmaa ovat sukupolvi toisensa perään hurahtaneet Sinkkuelämää-sarjaan. Vaikka ohjelma ilmestyi Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa jo vuonna 1998, Carrien, Mirandan, Samanthan ja Charlotten elämäntyyli on edelleen säilynyt neitokaisten mielessä eräänlaisena ohjenuorana jokaiselle sinkkunaiselle.

Kovin moni ei arvaisi, että hulluttelevien bilettäjien päähänpistoista voidaan koota myös ohjeita terveellisempään elämään. Sisällä mököttäville masentujille paras ohje on käydä ulkona enemmän – ja sen New Yorkin sähäkät sinkut osasivat. Heidän kauttaan on myös voinut oppia omiin päämääriin keskittämisen taidon. Carrie ja kumppanit olivat esimerkiksi valmiita taistelemaan saadakseen merkkivaatealesta haluamansa Chanelin kengät.

Heidän ohjeillaan yksikään sinkku ei tule koskaan kuolemaan nestehukkaan – sen verran hyvin Ison Omenan bilekuningattaret pitivät huolta nesteytyksestään. Cosmopolitan-drinkit kuuluivat niin lounastapaamisiin, päivällisiin kuin iltajuhliin. Carrie osaa myös olla luova, mitä tulee liikunnan harrastamiseen. Hänelle shoppailu ajoi usein aerobic-treenin virkaa, mikä tarkoitti todellista omistautumista kaupoissa juoksentelulle.

Sinkkujen deittailusarja opetti monia katsojiaan, että jokaisen naisen tulee tehdä selväksi omat rajansa ja sääntönsä treffeille mentäessä – kuin elämässä yleensäkin. Neidot voivat Buzzfeed-sivuston mukaan asettaa treffikumppaneilleen erikoisia vaatimuksia. Heidän ei myöskään tarvitse ottaa pomoiltaan vastaan huonoa käytöstä. Niskoittelu tosin tarkoitti hurjapä-Samanthan tapauksessa sitä, että hän päätyi villiin seksisuhteeseen Richard-pomonsa kanssa.