Miehet ovat onnellisempia kuin naiset – ainakin omasta mielestään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun puhutaan stressistä, päänsäryistä, kivuista ja laihdutuskuureista, voidaan melkein olettaa, että näihin asioihin liittyvä ihminen on sukupuoleltaan nainen. Miehet eivät liikoja valittele tai voivottele. Tämä käy myös ilmi tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan kaksilahkeiset ovat terveempiä ja onnellisempia kuin naiset.

Health and Happiness -tutkimukseen kysyttiin 2.000 aikuisen kokemuksia ja tuntemuksia terveyteen ja onnellisuuteen liittyen. Miehet ovat keskimäärin onnellisempia, mitä tulee heidän painoonsa, vartalon muotoihinsa, ulkonäköönsä ja siihen, kuinka muut ihmiset heihin suhtautuvat. Naiset puolestaan ovat enemmän itsetietoisia, mutta keskimäärin vähemmän tyytyväisiä, Femail First paljastaa.

Miehet eivät stressaa asioista yhtä paljon kuin naiset, sillä 60 prosenttia miehistä sanoi tuntevansa olonsa stressaantuneeksi kerran kuukaudessa. Sama määrä naisia ahdistuu jostain vähintään kerran viikossa. Vain kolmasosa miehistä myönsi kärsivänsä mielialan vaihteluista, kun naisista alakuloa tuntee yli puolet ainakin kerran kuukaudessa. Miehet kärsivät myös naisia vähemmän uniongelmista, päänsäryistä tai ruoansulatusvaivoista. Naiset ovat se sukupuoli, joka myös laihduttaa enemmän ja vain puolet hameväestä tuntee olonsa jatkuvasti onnelliseksi.

Monien mielestä naiset saattavat sortua liialliseen surkuttelemiseen ja vaivoissaan kieriskelemiseen, kun taas miehet eivät anna pikkujuttujen lannistaa. Kaikilla neitokaisilla olisikin kevään tullen oiva mahdollisuus kiinnittää enemmän huomiota itseensä ja hyvinvointiinsa ilman turhia valitusvirsiä. Positiivisella asenteella saa positiivisen elämän.