Tutkimus vahvisti: Seksi parantaa älykkyyttä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät tutut hyödyt seksiin liittyen, kuinka se parantaa parisuhdetta, hyvinvointia ja laukaisee stressiä. Toiset väittävät seksin jopa polttavan kaloreita ja akrobaattisen rakastelemisen kohottavan kuntoa ja lisäävän notkeutta – tietysti tarpeeksi usein harrastettuna.

Seksi vaikuttaa yleensä positiivisesti ja kokonaisvaltaisesti myös ihmismieleen, mutta nyt Marylandin yliopiston tutkijat ovat tarkastelleet seksin ja älykkyyden yhteisvaikutusta. Heidän mukaansa seksi lisää aktiivisuutta erityisesti aivojen hippokampuksessa, jossa sijaitsee ihmisen muistikeskus ja kognitiivisen ajattelukyvyn pääkallopaikka.

Seksin vähentyessä myös aivojen neuronituotanto vähentyy ja puutteessa eläminen tekee typerämmäksi, Daily Mail tietää. Aivojen toiminta perustuu neuronien välisiin kytkentöihin. Toisin sanoen ainakin Suomen päättävissä asemissa työskentelevien toivoisi harrastavan tarpeeksi usein seksiä parempien päätösten takaamiseksi.