Mykistävä näky kuvattiin merellä – jättisuuri delfiiniparvi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Delfiinit ovat eläinmaailman älykkäimpiä nisäkkäitä, ja kerroimme taannoin, kuinka ne antavat lajitovereilleen jopa nimiä. Ihmiset ovat usein hulluna näihin vihelteleviin uimamaistereihin ja joissakin turistikohteissa on mahdollisuus jopa uida niiden kanssa.

YouTube
YouTube

Kalifornian edustalla voi päästä näkemään delfiiniparvia niiden luonnollisessa elinympäristössä ja kapteeni Dave Anderson on yksi alueella delfiinisafareita järjestävä mies. Nyt hän on julkaissut kaikkien katseltavaksi otteita hänen toteuttamiltaan merisafareilta ja delfiinien lisäksi upealla videolla nähdään valaiden huikeita uimasuorituksia.

Sinisessä meressä hyppelehtivät delfiinit ovat monen ihmisen suosikkieläimiä, mutta kaikkien ei välttämättä kannata tehdä parven kanssa läheistä tuttavuutta. Kerroimme taannoin australialaisesta surffarista, joka kohtasi delfiiniparven uimareissullaan. Parvi hyökkäsi surffaria kohti torpedomaisilla liikkeillä. Troyn käsi murtui kahakassa ja lisäksi hänen surffilautansa kärsi mojovia vaurioita.