Nyt se on todistettu! Naisen vaisto on tieteellinen fakta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurin osa naisista tietää sen tunteen, että jollekin on käynyt huonosti, heidän miehensä salaa jotain tai tietty asia ei tiedä hyvää. Toki osa naisista syyllistyy ylidramaattisuuteen tai leikkimään henkimaailman asioilla, mutta naisen vaisto on myös osoitettu tieteellisesti todeksi. Naisilla on todella kyky havaita erilaisia asioita miehiä paremmin.

Naisen vaisto ei ole pelkkä myytti, Psychology Today -julkaisu kirjoittaa. Kyseessä ei kuitenkaan välttämättä ole kuudes aisti vaan luonnollinen ja biologinen piirre siitä, että naiset yksinkertaisesti osaavat tulkita muita ihmisiä paremmin kasvojen ilmeiden, ääänensävyjen ja kehon liikkeiden avulla. Toisaalta, jotta naisten tehtävä ei olisi liian helppoa, ovat miehet puolestaan parempi sukupuoli peittelemään tunteitaan pokerinaaman taakse.

Naiset ovat avoimempia ja tunteellisimpia. Tämä voi olla myös syynä siihen, miksi suurin osa naisista luottaa niin vahvasti omaan intuitioonsa – etenkin jos se koskee muita ihmisiä ja heidän tunteitaan. Yhteiskunnallisesti vaikuttavassa asemassa olevat ja sosiaalisesti lahjakkaat naiset kykenevät tulkitsemaan sanattomia viestejä muita paremmin. Naisen vaisto on tieteellisesti osoitettu tosiasia, joka ei kuitenkaan perustu muuhun kuin parempaan kommunikaatiokykyyn sanattomassa viestinnässä.