Paluu tulevaisuuteen -elokuvan scifi-kengät ovat pian totta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älyvaatteet tekevät vahvasti tuloaan markkinoille, kun esimerkiksi alusvaatteita on jo kehitetty uudelle tasolle. Kerroimme taannoin rintaliiveistä, jotka varoittavat naisia liiallisesta syömisestä. Rintaliivit mittaavat naisen sykkeen lisäksi verenpainetta, hengitystä, ihon liikkuvuutta ja tekevät tulosten avulla analyysin stressitasosta.

YouTube
YouTube

Lisäksi markkinoille on tullut nykyajan siveysvöitä, jotka estävät naisen tai miehen raiskaamisen erillisten älylukkojen avulla. Lisäksi vauvoille on kehitetty itkuhälyttimellä ja sykemittarilla varustettu älypotkupuku. Kuten arvata saattaa, leviää nykyaikainen teknologia myös johtavien vaatebrändien suunnittelijoiden työpöydille, Sole Collector -julkaisu muistuttaa.

Nike-urheiluvaatemerkin suunnittelija Tinker Hatfield paljastaa, että ensi vuonna markkinoille tulevat uudelaiset kengät, joissa on samanlainen automaattinen kiinnitys kuin Paluu Tulevaisuuten -elokuvassa aikoinaan nähtiin. Suunnittelija kutsui tulevaisuuden kengännauhoja Power Lace -nimellä, ja hänen mukaansa ihmiset pääsevät käyttämään nerokkaita tossuja pian, jo vuonna 2015. Itsestään sulkeutuvat kengännauhat ovat olleet tähän saakkaa lähinnä sci-fi -elokuvissa nähtyjä haaveita.