Karmiva klovni kuvattiin New Yorkissa: ”Luulin sitä ensin nukeksi!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Klovnien tarkoitus on yleensä aiheuttaa ihmisissä riemua ja naurua, mutta joillekin niiden vaikutus on päinvastainen. Klovnien pelkoa kutsutaan koulrofobiaksi, ja murhanhimoiset pellet ovat esimerkiksi kauhuelokuvien peruskuvastoa.

Klovnien pelosta kärsivien kannattaa pysytellä kaukana New Yorkin Staten Islandin kaupunginosasta. Alueella nimittäin liikkuu tuntematon, pelleksi pukeutunut henkilö, joka on aiheuttanut hämmästystä ja pelkoa paikallisissa asukkaissa. Staten Island Advance -lehden mukaan keltaiseen pukuun pukeutuneesta klovnista on tehty havaintojen erityisesti yöaikaan, ja se on ikuistetty myös Instagram-kuviin.

– Toivon että voisin sanoa vain pilailevani, mutta se säikäytti minut helvetisti. Luulin sitä ensin nukeksi, mutta sitten se osoitti minua sormellaan, paikallinen Michael Levy kirjoitti Instagramissa.

Staten Islandin ihmisiä vainoavasta klovnista on tehty havaintoja ainakin kuukauden ajan. Saman kaltaisia uutisia kantautui viime vuonna Iso-Britannian Northamptonista, jossa Stephen Kingin Se-kirjan ja elokuvan Pennywise-pelleksi pukeutunut opiskelija säikytteli ihmisiä.