Nyt se on tutkittu! Vasenkätiset tyytyväisempiä seksiin kuin oikeakätiset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vasenkätiset ihmiset käyttävät arkitoimiin luonnostaan enemmän vasenta kuin oikeaa kättä. Maailman väestöstä noin 10-12 prosenttia on vasenkätisiä. Paljastimme taannoin mielenkiintoisen faktalistan vasenkätisyyteen liittyen.

Nyt seksivälinemerkki Lilo on tutkinut vasenkätisten ja oikeakätisten eroavaisuuksia seksin tyytyyväisyyteen nähden. Kyselytulosten perusteella vasenkätiset ovat huomattavasti tyytyväisempiä seksiin kuin oikeakätiset, sillä 86 prosenttia vasureista pitää seksielämäänsä loistavana. Samaa mieltä oli oikeakätisistä vain 15 prosenttia.

Vastaus saattaa myös selittyä sillä, että suurin osa vasenkätisistä on miehiä. Kerroimme aiemmin vasenkätisistä kertovassa artikkelissamme, että aikojen alussa vasenkätisiä ihmisiä on pidetty kummajaisina, jotka ovat taipuvaisia muun muassa neurooseihin, kapinalliseen käyttäytymiseen ja jopa homoseksuaalisuuteen. Vasenkätisiä on pidetty myös saatanan kätyreinä.