Poliisin oikeuksia kavennettiin – suuseksin osto yhä sallittua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Yhdysvaltojen Havaijilla voimaan tulleesta laista, joka antaa poliisille mahdollisuuden ostaa työaikana seksiä prostituoidulta. Kuten arvata saattoi, herätti peiteoperaation nimissä harrastettu seksi paljon kysymyksiä kansalaisissa ja seksityöläisissä. Nyt lakia on muutettu.

Jatkossa havaijilaiset poliisit eivät saa harrastaa varsinaista penetraatiota prostituoitujen kanssa edes tutkintamielessä. Sen sijaan maksulliset naiset voivat antaa työtehtävissä oleville virkavallan edustajille muita seksuaalisia palveluita, kuten hyväillä heitä kädellä tai suulla. Muutosaloite oli paratiisisaarten senaattori Clayton Heen idea, televisiokanava KHON-2 uutisoi.

Poliisin mukaan heidän sisäiset toimintatapansa estävät mahdollisuuden perusteettomaan hyväksikäyttöön. Ihmiskauppaan erikoistuneet asiantuntijat tyrmäsivät heti aiemman lakimuutoksen, koska heidän näkemyksensä mukaan luottamus poliisiin on vaarassa heikentyä.