Japanissa järjestettiin penisfestivaali – kadut täynnä juhlijoita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomi on erilaisten festivaalien luvattu maa, koska jokaiselle kesäviikonlopulle mahtuu useita eri tapahtumia ja teemajuhlia. Maassamme vietetään muun muassa valkosipulille, pitsille ja kamarimusiikille omistettuja tapahtumia. Japani menee tässäkin asiassa asteen pidemmälle, sillä siellä järjestetään oma festivaali jopa penikselle.

Japanin Kawasakissa järjestetään joka kevät Kanamara Matsuri -niminen tapahtuma, englanniksi Festival of the Steel Phallus, jonka tarkoituksena on ylistää miesten sukupuolielintä. Penisfestivaalissa nähdään jättikokoisia fallossymboleita, peniskoristeita, asuja ja teemaan sopivia syötäviä. Myös hedelmällisyyden ihannointi on olennainen osa festivaalia.

BBC:n mukaan festivaalin juuret ovat jo 1700-luvulla ja juhlaa vietetään joka kevät. Nykyaikana tapahtuman avulla kerätään rahaa muun muassa sukupuolitaudeista ja turvaseksistä valistavaan työhön sekä HIV:n kitkemiseen. Festivaalilla otetut kuvat puhuvat puolestaan tapahtuman meiningistä.