Koulukiusattu äänitti todisteet kiusaamisesta – koulu teki rikosilmoituksen kiusatusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulukiusaaminen on yksi säälittävimmistä rikoksista, sillä jokainen koulukiusaaja paljastaa teoillaan vain oman huonon itsetuntonsa. Verkossa on nähty monia videoita, joissa koulukiusattu on lopulta saanut tarpeekseen ja piessyt kiusaajansa pahanpäiväisesti. Taannoin eräs video nousi valtavaksi hitiksi.

Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.

Fyysiseksi mennessään koulukiusaaminen on aina rikos. Nyt Yhdysvalloissa eräs kiusattu joutui tilanteeseen, jossa koulun henkilökunta ei tehnyt mitään auttaakseen häntä jatkuvasta kiusaamisesta huolimatta. Lopulta kisattu päätti hankkia todisteet kiusaajien toimista äänittämällä tilanteen mukanaan olleella iPadilla. Sen jälkeen kiusattu asteli koulun henkilökunnan puheille ja esitti todisteensa. Seuraukset olivat järkyttävät.

Pennsylvanialaisen South Fayette High School -lukion henkilökunta ja rehtori Scott Milburn eivät tehneet mitään auttaakseen 15-vuotiasta poikaa tai ilmoittaakseen kiusaamisesta poliisille, vaan henkilökunta sen sijaan poisti pojan tallentamat todisteet rikoksesta ja teki rikosilmoituksen kiusatun äänittämisestä. Kiusattu tuomittiin lopulta oikeudessa. Samaan aikaan kiusaaminen jatkui ilman koulun puuttumista asiaan, TribLIVE uutisoi.

Nyt tapauksen johdosta vaaditaan koulun henkilökunnalle rangaistusta rikoksen todisteiden tuhoamisesta. Myös pojan tuominnut alioikeuden tuomari on saanut osansa kritiikistä, ja tuomion kumoamista vaaditaan muun muassa perheen äidin toimesta.