Sini Saarelan Greenpeace-kollega alastomana Playboyssa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mediassa seurattiin viime syksynä tilannetta, jossa joukko Greenpeacen aktivisteja joutui venäläisten viranomaisten pidättämäksi Pesoranmerellä. Arctic Sunrise -laivalla liikkeellä olleet Greenpeacen jäsenet osoittivat mieltään arktista öljynporausta vastaan osana Save the Arctic -kampanjaa. Yksi pidätetyistä oli suomalainen Sini Saarela.

anapaulamaciel16042014

Kaikki aktivistit vapautettiin lopulta vankilasta takuita vastaan, ja heidät armahdettiin syytteistä. Nyt yksi laivalla olleista aktivisteista, brasilialainen Ana Paula Maciel, on päätynyt otsikoihin toisenlaisissa merkeissä. 30-vuotias biologi nähdään nimittäin Brasilian Playboy-lehden kannessa.

Ajatus Ana Paula Macielin poseeraamisesta Playboysta lähti liikkeelle muotikuvaaja Andre Sanseverinon ideasta. Ensin Ana kieltäytyi ehdotuksesta, mutta tuli vapautumisensa myötä toisiin aatoksiin. Vocativ-lehden mukaan muut Greenpeace-aktivistit tukivat naisen päätöstä, ja hän aikoo käyttää esiintymisestään ansaitsemansa palkkion luonnonsuojelun hyväksi.