Tutkimus: Tekohymy on surullisempi kuin perusilme

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet ihmiset haluavat välittää muille ihmisille, että he nauttivat, vaikka todellisuudessa tilanne ei ole sellainen. Helppo tapa on väläyttää kanssaihmisille tekohymyä, mutta tuoreen selvityksen mukaan ”feikkaaminen” ei kannata, vaan tulos on päinvastainen kuin on tarkoitus.

Northwestern Universityn tekemässä tutkimuksessa vertailtiin valokuvia, joissa ihmiset hymyilivät oikeasti ja joissa ihmiset hymyilivät tekohymyä. Tulosten perusteella selvisi, että ihmiset näkevät tekohymyn läpi, sillä sen esittäjät näyttivät ihmisten mielestä vähemmän onnellisilta kuin neutraalin perusilmeen esittäneet.

Tutkimukseen otti osaa 108 ihmistä, joiden kunkin hymyjen määrää seurattiin yhden päivän ajan. Tutkimuksen sanoma oli selvä; älä hymyile tekohymyä silloin, kun sinun ei oikeasti tee mieli hymyillä.