Lelujätti tuo markkinoille Yrittäjä-Barbien – varusteina älypuhelin ja tablettitietokone

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Barbie-nuken antama naiskuva on herättänyt keskustelua vuosikymmenten ajan, eikä se rajoitu ainoastaan nuken ulkonäköön liittyviin asioihin. Markkinoilla on nähty erilaisiin ammattiryhmiin kuuluvia Barbie-nukkeja, mutta yleisesti maailman tunnetuin lelunainen on yhdistetty varsin perinteisiin naisten rooleihin.

YouTube
YouTube

Nyt Mattel aikoo päivittää ikonisen nuken nykyaikaan tuomalla markkinoille Yrittäjä-Barbien. Toy Fair -lelumessuilla esitelty Barbie ei pinkinvärisine mekkoineen eroa päällisin puolin nuken perinteisestä tyylistä, mutta se on varusteltu nykyajan uranaiselle asiaankuuluvasti älypuhelimella ja tablettitietokoneella.

Yrittäjä-Barbien toimialaa Mattel ei ole paljastanut, joten se jää jokaisen leluilla leikkivän itse päätettäväksi. Toisaalta toimialaan liittyvä epävarmuus ehkä sopiikin mainiosti startup-yritysten aikakauteen. Joka tapauksessa Mattel-yhtiö uskoo rohkaisevansa nuoria naisia harkitsemaan siipiensä kokeilemista yrittäjyyden maailmassa.

– Me yritämme aina luoda uusia ura-Barbieita, jotka heijastaisivat sen hetkistä ajankuvaa. Naisyrittäjät ovat nykyään entistä näkyvämpiä, ja heidän määränsä lisääntyy koko ajan. Tämä on hieno tapa rohkaista tyttöjä oppimaan lisää tästä roolista, Mattelin tiedottaja Michelle CHidoni kertoi CNNMoney-liikesivustolle.