Pupukorvat päässä ilmaiseksi helsinkiläisravintolaan – näin tasa-arvovaltuutettu päätti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ravintoloissa nähdään valtava määrä erilaisia hauskoja markkinointitempauksia, kun esimerkiksi erilaisilla asuilla ja asusteilla pääsee sisään ilmaiseksi. Taannoin esimerkiksi Tampereella pääsi baariin jonon ohi ilmaiseksi tietynlaisilla alushousuilla.

Pääsiäisenä helsinkiläiseen Tiger-yökerhoon pääsi ilmaiseksi sisään pupukorvat päässä. Joku ahdasmielinen teki kampanjasta selvityspyynnln tasa-arvovaltuutetulle, koska hänen mukaansa se loukkasi mahdollisesti tasa-arvosta annettua lakia. Selvityspyyntö perustui ravintolan Facebook-viestiin, joka oli suunnattu pääasiassa naisille.

Tasa-arvolaissa tarkoitettua syrjintää on sellainen teko tai laiminlyönti, jolla naiset ja miehet asetetaan tai he joutuvat keskenään eri asemaan. Ravintola vastasi selvityspyyntöön, että tarjous koski sekä miehiä että naisia. Kertomusta tuki ravintolan lehtimainos, jossa tarjousta ei suunnattu miehille tai naisille erikseen.

Nyt tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen on antanut asiassa ratkaisunsa ja todennut, että kampanja ei ollut tasa-arvolain vastainen. Samalla valtuutettu kehotti ravintoloitsijaa olemaan vastaisuudessa huolellisempi, jotta kuluttajille ei välity epäselvää käsitystä ravintolassa järjestettävistä tilaisuuksista.