Kaaos valtatiellä! 20 miljoonaa mehiläistä vapaaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Delawaressa koettiin tiistaina kauhun hetkiä, kun paikallinen moottoritie joutui kymmenien miljoonien vihaisten mehiläisten valtaamaksi. Syynä oli onnettomuus, jossa noin 20 miljoonaa mehiläistä pesissään kuljettanut rekka kaatui tielle, ja hyönteiset pääsivät vapaaksi.

NBC10
NBC10

Kuljettaja menetti rekkansa tasapainon kun sen kuljettamat 460 laatikkoa alkoivat liikkua auton noustessa ramppia ylös. Adolgo Guerra -niminen kuski ja kaksi muuta matkustajaa joutuivat ensimmäisinä laatikoista vapautuneiden vihaisten mehiläisten raivon kohteeksi. He selvisivät onnettomuudesta pienin vammoin, mutta jokainen heistä sai noin 50-100 hyönteisen pistoa.

NBC Philadelphia -uutissivuston mukaan viranomaisilta kesti 13 tuntia selvittää kokonaan raivokkaiden mehiläisten aiheuttama kaaos. Palomiehet ja mehiläisten käsittelijät rauhoittivat ötököitä muun muassa suihkuttamalla niiden päälle vettä.

Mehiläiset oli määrä toimittaa Floridasta Mainen osavaltioon. Noin 90 prosenttia hyönteisistä pääsi onnettomuuden seurauksena karkuteille. Delawaren poliisin mukaan heidän täytyi ensimmäistä kertaa turvautua pillastuneen mehiläislauman varalle 14 vuotta sitten laatimaansa viralliseen suunnitelmaan.