Facebook pelasti kiipeilijän hengen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on auttanut monia ihmisiä esimerkiksi löytämään kadonneita läheisiään tai arvoesineitään. Nyt eräs mies on Facebookin avulla pelastautunut lähestulkoon varmalta kuolemalta. Pelottava tilanne tapahtui kiipeilyreissun aikana.

Facebook
Facebook

Maantieteiden professori John All oli kiipeilemässä osana isompaa ryhmää Himalajalla, kun hän yhtäkkiä putosi syvään railoon. 25 metrin pudotuksen seurauksena mieheltä murtui useita luita ja hän epäili saaneensa myös sisäistä verenvuotoa, Metro uutisoi. Muu kiipeilyryhmä oli jo kääntynyt takaisin leiriä kohti, joten All päätteli Facebookin olevan hänen paras mahdollisuutensa saada apua.

All kirjoitti Facebookissa kiipeilyryhmän jäsenille pahasta tilanteestaan, ja hänelle hälytettiin välittömästi apua. Huonon säätilanteen vuoksi helikopteri pääsi miehen luokse vasta 19 tunnin päästä, mutta professori oli onneksi selvinnyt elossa yön ylitse. Mies voi tällä hetkellä vammoistaan huolimatta hyvin.