Karmaisevat videot julki – Facebook pelasti miehen hengen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kiipeilyonnettomuudesta, jonka uhri selvisi hengissä todennäköisesti Facebookin avulla. Maantieteiden professori John All oli kiipeilemässä osana isompaa ryhmää Himalajalla, kun hän yhtäkkiä putosi 25 metriseen railoon ja mursi useita luitaan.

Facebook
Facebook

Nyt loukkaantuneen kiipeilijän videot ovat löytäneet tiensä YouTubeen saakka ja ovat kaiken kansan nähtävillä. Videoista on aistittavissa tilanteen vakavuus, vaikka uhri yrittääkin olla mahdollisimman rauhallinen.

Onnekkaasti loppuneessa onnettomuudessa kiipeilyryhmä oli jo kääntynyt takaisin leiriä kohti, joten All päätteli Facebookin olevan hänen paras mahdollisuutensa saada apua. Hän kirjoitti Facebookissa kiipeilyryhmän jäsenille pahasta tilanteestaan, ja hänelle hälytettiin välittömästi apua. Huonon säätilanteen vuoksi helikopteri pääsi miehen luokse vasta 19 tunnin päästä, mutta professori oli onneksi selvinnyt elossa yön yli ja voi tällä hetkellä vammoista huolimatta hyvin.