Tämä on seksissä esileikkiä tärkeämpää – jää usein tekemättä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni muistaa lämmittelyn tärkeyden. Seksihimojen nostattaminen ja säkenöivän tunnelman kohottaminen ovat tärkeitä elementtejä täydellisen huuman saavuttamisessa. Nyt tutkijat ovat kuitenkin suunnanneet katseensa siihen, mitä tapahtuu rakastelemisen jälkeen.

Toronton yliopiston tutkijat ovat todistaneet, että orgasmia ja loppuhuipennusta tärkeämpää onkin se, kuinka paljon pari jakaa toisilleen hellyyttä rakkausmomentin päätteeksi. Laajamittainen tutkimus aloitettiin ensin kyselyllä, johon osallistui 335 ihmistä.

Sen jälkeen tuloksia testattiin käytännössä 101 parilla 21 päivän ajan. Testit todistivat, että mikäli pariskunta hyväili, halaili ja helli toisiaan seksin jälkeen enemmän kuin 15 minuuttia, mielsivät he parisuhteensa onnellisemmaksi ja tyydyttävämmäksi, Elite Daily raportoi.

Etenkin lapsiperheissä ero oli valtava, koska romanttisille hetkille ei välttämättä löydy aikaa hektisen arjen keskeltä. Tai niin ihmiset saattavat valitettavasti olettaa, vaikka romantiikka ei vaadikaan tietynlaista aikaa tai paikkaa toteutuakseen. Kaikkien kannattaa kuitenkin muistaa tutkia rakkaan napaa, sivellä hänen kättään ja hymyillä päät vastakkain seksin päätteeksi – se jos mikä antaa täydet pisteet ihanalle rakastelulle.