Staran haastattelussa Miley Cyrus

Haastattelut · Jocka Träskbäck

Maailman tämän hetken kohutuin poptähti Miley Cyrus on kevään ja alkukesän aikana villinnyt fanejaan maailmankiertueellaan ympäri maailmaa. Kiertueen Yhdysvaltojen osuus päättyi sairasteluun, joka aiheutti myös Euroopan osuuden käynnistymisen sairauslomalla ja kahden keikan peruuntumisella. Stara kävi tapaamassa energistä supertähteä Lontoon O2 Arenalla, josta Miley viimein pääsi aloittamaan Euroopan konserttinsa.

– Minä voin upeasti ja olen innoissani. Olen elossa, ja se on hiton upeaa. Katsokaa minua! Olen terveyden perikuva. Saan nyt hyviä vitamiineja ja harrastan paljon joogaa saadakseni itseni kuntoon hyvin intensiivisiä esiintymisiä varten. Konserttini on fyysisesti hyvin vaativa, ja olen maannut kaksi viime viikkoa sairaalasängyssä tiputuksessa. Olen nyt siis kuin räjähtämäisillään oleva tähti, koska en ole voinut antaa palaa, Miley Cyrus kertoi.

– Makasin kaksi viikkoa letkuissa. Tekisin mitä tahansa muuta kuin sitä. Se oli elämäni surkeimmat kaksi viikkoa. Olin jo valmis nousemaan ylös ja jatkamaan kiertuetta, mutta he sanoivat, että poptähti, jolla on ihottumaa, ei ole cool. Pyysin, että he antaisivat minun pukeutua vaikkapa Cavallin kokovartaloasuun ja peittää kasvoni verkolla. Olisin voinut olla samaan aikaan vaikka tiputuksessa, kun twerkkaisin ja hoitajani Victoria olisi samaan aikaan mukana lavalla.

– Olin itse asiassa jo pakkaamassa, kun oireet palasivat, enkä sitten päässytkään lähtemään, koska sairastuin uudelleen. Ehdin juuri ennen sitä tehdä Ryan Seacrestin kanssa haastattelun, jossa kerroin olevani innoissani paluusta kiertueelle ja että olen taas kunnossa ja valmis keikoille. Sitten menin päiväunille ja herätessäni koko vartaloni oli täynnä ihottumaa.

Stara
Stara
Stara
Stara

”Lääkäreistä tulee työttömiä”

Joidenkin huhujen mukaan popparin sairastumisen syynä olisi ollut huumeiden yliannostus, mutta Lontoossa Cyrus kiisti väitteet jyrkästi ja selvästi närkästyneenä. Sairastelun syynä oli hänen mukaansa lääkärien määräämistä antibiooteista aiheutunut allerginen reaktio. Lääkärit olivat ymmällään mistä on kyse, eivätkä he laulajan mukaan koskaan löytäneet oikeaa syytä. Apu tuli nimittäin aivan muualta kuin lääkäreiltä.

– Se ei todellakaan ollut huumeiden yliannostus! Otin jotain paskaa antibioottia, jota lääkärit antoivat infektioon, ja sain niistä allergisen reaktion. Oloni teki paljon paremmaksi se, että ihmiset väittivät netissä, että olin ottanut yliannostuksen huumeita. Minulla oli todella paska viikko ja tuollaiset paskat kommentit tekivät siitä vielä paskemman, Miley kertoi sarkastisesti viitaten siihen, että hänen lemmikkikoiransa oli menehtynyt juuri ennen sairastumista.

– Lääkärit yrittivät saada minut kuntoon, mutta he eivät oikeasti saaneet tehtyä sitä, vaan saivat minut voimaan ainoastaan huonommin. Kahteen viikkoon he eivät saaneet ongelmaa selville, ja sitten otin luonnonmukaisen reitin, koska mikään lääkäreiden antama ei auttanut. Heidän lääkkeensä korjasivat yhden asian, mutta aiheuttivat kymmenen muuta ongelmaa. Lääkärit pelkäävät vitamiineja ja sen sellaista. Minä sain lopulta vitamiineja ja hunajaa ja sellaista, ja seuraavana päivänä herätessäni olin taas valmis kiertueelle.

– Kerroin lääkäreille, että heidän tulee pitää varansa kiinalaisen lääketieteen edessä, koska se parantaa ihmiset ja lääkäreistä tulee työttömiä. Kyse oli itsestä huolehtimisesta ja siitä mikä oli oikeasti vialla. Tunnen nyt oloni paremmaksi kuin koskaan, kun olen saanut kaikkea, joka auttaa juuri minua. Nyt tiedän mikä auttaa, joten voin siksi pysyä terveempänä pidempään. Olen oppinut pitämään huolta itsestäni ja elämään paremmin.

Stara
Stara
Stara
Stara

”Tämä on kuin urheilijaelämää”

Miley saapui Lontooseen pari päivää ennen konserttiaan, ja brittilehtien mukaan ensimmäinen ilta Lontoossa sujui sairastelusta huolimatta viinanhuuruisissa merkeissä. Väsymyksestä ei kuitenkaan enää seuraavana päivänä ollut merkkiäkään. Laulaja kertoikin ottavansa kiertueen vakavasti.

– Olen itse asiassa hyvin vastuuntuntoinen mitä tulee kiertueella olemiseen. Vi**umaisinta tässä kaikessa on, että juuri minä sairastuin, vaikka olen ehkä koko kiertuetiimistämme ainoa, joka ei polta tupakkaa ja juo alkoholia, koska otan koko tämän paskan todella vakavasti. Tämä on kuin urheilijaelämää.

Cyrus ei kuitenkaan kertonut miten urheilijaelämä ja viinanhuuruiset bileet kuuluvat hänen mielestään yhteen. Aktiivisesti sosiaalisessa mediassa elämäänsä valottava Miley nauttii maailmankiertueensa vapaa-aikana tutusta seurasta.

– Minulla on perheeni ja paljon ystäviäni mukana kiertueella, joten meillä on todella hauskaa yhdessä. Olen siitä innoissani.

Tämän hetken kohutuimman poptähden Mileystä tekee hänen nakuilunsa ja äärimmäisen niukat esiintymisasunsa. Viime vuonna Miley kertoi Elle-lehden haastattelussa, että hänen mielestään todellisen tähden ei tarvitse riisua vaatteitaan ollakseen seksikäs. Sittemmin juuri Miley on kuitenkin itse tullut tunnetuksi esiintymällä ja poseeraamalla toistuvasti lähes alastomana.

– Minusta sitä voi tulla paljon kuuluisammaksi paljastamalla tissinsä, joten se olisi paljon parempi ajatus. Minusta alastomana tai ei… Sanoinko tosiaan noin? Olipa tyhmästi sanottu. Voi olla, että olin 14-vuotias ja toistin jotain mitä äitini oli minulle kertonut. En tarkoittanut sitä. Voi olla, että en halunnut tehdä haastattelua ja sanoin mitä he halusivat päästäkseni taas ystävieni luokse.

Stara
Stara
Stara
Stara

Lontoossa ja Helsingissä nähtiin huippuenerginen laulaja, josta sairastelua ei huomannut mitenkään. Tätä konserttia ei huonolla fyysisellä kunnolla kertakaikkiaan voi vetää kunnialla läpi.

– Show’mme on mielettömän vauhdikas ja näyttävä, sillä sen koreografiat ovat upeita. Keskellä keikkaa meillä on akustinen osuus, koska heilutan takapuoltani niin paljon, että väsyn. Sitten laulan hetken aikaa Bob Dylania ja sen sellaista. Eilen joku totesi, että keikkani tulisi olla tavallista konservatiivisempi, koska olemme konservatiivisessa Englannissa. Ei hitossa ole! Minä aion riisua yläosani, huutaa ja pitää hauskaa. Lontoossa täytyy pitää hauskaa. Tästä illasta tulee upea. Olen odottanut illan keikkaa niin paljon, että katkaisen niskani heiluttaessa päätäni.

Mileyllä on keikkasettiinsä omasta tuotannosta vain muutamia hittejä, mutta siitä huolimatta hän onnistuu vetämään kahden tunnin vauhdikkaan esityksen. Salaisuus löytyy nimittäin huolella valituista muiden esittäjien hittikappaleista.

– Täällä Lontoossa esitän Arctic Monkeysin kappaleen. Olisi ollut hienoa saada yhtye mukaan lavalle, mutta he ovat kiertueella Australiassa. Sitten esitän tuttuun tapaan Coldplay-coverin, koska kaikki rakastavat Coldplayta. En tiedä miten Dolly Parton putoaa täällä, mutta esitän häneltä coverin. Kaikki rakastavat Dollya. Kaikki saavat laulaa mukana.

Konserttien jälkeen ja kiertueen vapaapäivinä Miley nähdään usein kulloisenkin kaupungin yöelämässä paikallisten julkkisten kanssa. Miley paljasti haastattelussa miten hän sulautuu paikallisiin juhlijoihin.

– Olin taannoin kiertueella ruotsalaisen Icona Popin kanssa, ja he ovat minun kiertueoppaitani Ruotsissa. He kertoivat minun sulautuvan hyvin joukkoon. Ajattelimme pukea päähämme hauskat peruukit, jotta pääsemme rauhassa viettämään iltaa. Oho, nyt paljastin salaisuuteni. Jos näette todella sekavan pörröpään, niin se olen todennäköisesti minä, kun yritän nauttia ruotsalaisesta yöelämästä.