Luulitko työsi olevan rankkaa? Katso tämä video ja mieti uudelleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joidenkin mielestä saattaisi olla kiehtova ajatus työskennellä majakanvartijana. Etenkin erakkosieluiset ihmiset olisivat onnellisimmillaan keskellä merta ja ylhäisessä yksinäisyydessään. Entisaikaan majakoissa piti olla oma henkilökuntansa, joka vietti elämäänsä tornissa pitkiä aikoja kerrallaan.

YouTube
YouTube

Majakanvartijan työ ei kuitenkaan ole yhtä lampun huoltamista ja lekottelua. Keskellä ulappaa sijaitseva työpiste joutuu auttamattomasti sään armoille, ja etenkin myrskyisinä päivinä ei majakanvartijan passaa panna nenäänsä ulos tornista. La Jumentin majakka sijaitsee Ranskan luoteisosassa ja se on rakennettu kivien päälle. Majakan ympärillä ei ole maata, vaan se kohoaa karikolta suoraan merenpinnan yläpuolelle.

Vaikka La Jumentin majakassa ei ole ollut majakanvartijaa vuoden 1991 jälkeen, joutuvat majakan korjaajat ja huoltomiehet käymään tornissa säännöllisesti. Meri ei anna armoa edes majakasta huolta pitäville, ja tämä nähdään myös vastikään verkkoon julkaistulla videolla. Jos olet luullut, että sinun työsi on rankkaa, katso video ja mieti asiaa uudelleen. Miehet joutuvat poistumaan majakasta myrskyävässä ilmassa vaijeria pitkin.