Teinityttö yritti itsemurhaa – delfiinit pelastivat hengen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Delfiinit ovat tunnetusti äärimmäisen älykkäitä eläimiä, jotka pelastavat vuosittain useita ihmishenkiä. Parhaillaan Suomessa esitetään, että Tampereen Särkänniemessä sijaitseva delfinaario suljettaisiin hallitusti eläinten luonnollisen poistuman kautta.

Nyt delfiinit ovat jälleen osoittaneet ylivertaiset kykynsä Yhdyvaltojen Los Angelesissa, jossa ne estivät erään nuoren naisen itsemurhan aivan tutkijoiden silmien alla. Ocean Conservation Societyn tutkijat olivat seuraamassa delfiinejä, kun yksi niistä lähti parvesta ja suuntasi pelastamaan 18-vuotiaan tytön hengen. Pian muut delfiinit seurasivat perässä ja muodostivat ympyrän meressä kelluneen tumman esineen ympärille noin viiden kilometrin päässä rannasta.

Paikalle päästyään tutkijat huomasivat, että delfiinien ympäröimä esine olikin nuoren naisen eloton ruumis. Tutkijat nostivat ruumiin ylös, ja tyttö osoitti silloin vähäisiä elonmerkkejä. Nuori nainen kiidätettiin rantaan, jossa hänellä todettiin vakava hypotermia. Delfiinien ansiosta tyttö toipuu. Tytön taskusta löytyi itsemurhaviesti.

Asiasta uutisoi arvostettu National Geographic -lehti, johon tutkija Maddalena Bearzi kirjoitti aiheesta otsikolla Dolphin Confidential: Confessions of a Field Biologist. Tutkijat eivät osaa selittää miksi delfiinit pelastivat tytön hengen.