Vankilapako kuin elokuvista – helikopteri laskeutui vankilan pihalle

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Elokuvissa nähdään usein melko yksinkertaisilta vaikuttavia vankilapakoja, joissa vangit pääsevät vapauteen esimerkiksi ikkunasta roikkuvien lakanoiden avulla. Myös helikopterilla pakeneminen on usein elokuvissa nähtävä pakokeino. Nyt tällainen pako on nähty myös aivan oikeassa elämässä.

Kolme kanadalaisvankia pakenivat quebeciläisestä vankilasta pihalle laskeutuneen helikopterin avulla. Yves Denis, Serge Pomerleau ja Denis Lefebre pääsivät pakoon ilman että vankilan vartijat kykenivät puuttumaan tilanteeseen. AP uutisoi, että miehiä ei olla vielä löydetty.

Orsainville Detention Centeristä paenneet vangit olivat vankilassa muun muassa murha- ja huumetuomioiden johdosta. Vielä ei ole selvää, kuka toimi paon mahdollistaneen helikopterin lentäjänä. Erikoinen vankilapako on herättänyt huomiota elokuvamaisuutensa johdosta.