Kalastajan unelma? Pyöreä vene mullistaa huviveneilyä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesä on kalastajien suosikkiaikaa, kun kaloja narrataan jatkuvasti säästä tai kellonajasta huolimatta. Yleensä keväällä vesille laskettu vene nostetaan talviteloille vasta ensimmäisten yöpakkasten aikaan. Nyt markkinoille on tullut kalastusnautinnon mullistava vekotin – pyöreä Ultraskiff 360 -niminen alus.

Youtube
Youtube

Kyseessä on pienikokoinen paatti, jossa on keskellä yksi tuoli ja sivussa pieni moottori. Pyöreä muoto mahdollistaa kalojen narraamisen ilman veneen laitojen yli kurkottelua. Näppäräksi kulkuneuvoksi ristitty Ultraskiff on varmasti onnen omiaan kesämökeillään aurinkoisina päivinä kalasteleville, mutta joku saattaa epäillä lautan mukavuutta tuulisessa tai sateisessa säässä.

Veneen mainostetaan soveltuvan kaikille lajin harrastajille, kalastipa sitten rannassa, ulapalla tai sillan alla. Suomessa tähänkin alukseen vaadittaisiin varmasti pelastusliivit, vaikkakin veneen mainosvideolla painotetaan, että se ei keikkaa missään olosuhteissa. Ultraskiff on venettä pienempi, mutta kalastukseen soveltuvaa kelluntarengasta suurempi ja kuivempi vaihtoehto.