Mullistava älykuppi paljastaa juomasta mm. sokerin, proteiinin ja kalorien määrän

Fitness Viihdeuutiset · Stara.fi

Fitness-buumin myötä ihmiset haluavat nykyisin tietää entistä tarkemmin mitä syövät ja juovat, ja samalla monet elintarvikkeita valmistavat yritykset ovat joutuneet silmätikuksi kyseenalaisten tuotteidensa takia. Nyt juomien sisältöä voidaan seurata tarkasti mullistavalla älykupilla, joka paljastaa muun muassa juoman sokerin ja kalorit.

YouTube
YouTube

Kyseessä on Mark One -nimisen startup-yrityksen kehittämä Vessyl-uutuusmuki, joka sisältää juomaa analysoivia sensoreita ja kertoo mittauksen tulokset välittömästi kupin kyljessä sijaitsevalta näytöltä. Joissain tapauksissa kuppi oppii jopa kertomaan minkä merkkistä juomaa se sisältä. Laite tunnistaa sokerin ja kaloreiden lisäsi myös muun muassa kofeiinin ja proteiinin määrän. Jatkossa tulokset ohjataan langattomasti älykelloihin. Nyt tuotetta myydään verkossa ennakkotilaajille 99 dollarin hinnalla.