Star Wars -luoja George Lucas saa oman museon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -saagan luoja George Lucas myi Lucasfilm-yhtiönsä Walt Disney Companylle neljällä miljardilla dollarilla vuonna 2012. Mies on jättänyt elokuvien tekemisen muille ja siirtynyt itse eläkkeelle.

Nyt George Lucas on saamassa oman museonsa. Lucas Museum of Narrative Art kokoaa saman katon alle miehen keräilemiä elokuva- ja taidealan muistoesineitä, kuten piirroksia, sarjakuvia ja julisteita. Vierailijat pääsevät tutustumaan tietenkin myös Star Wars -saagan rekvisiittaan muun muassa täysikokoisen Millenium Falcon -avaruusaluksen muodossa.

Kokonaan George Lucasin itsensä rahoittama museo tulee sijaitsemaan Chicagossa, vaikka miehen oma kotikaupunki on San Franciscossa. Kaupunki ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan Lucasille hänen haluamaansa rantatonttia San Franciscossa, joten ohjaaja valitsi museon sijaintipaikaksi vaimonsa kotikaupungin.