Historian suurin nakukuvaskandaali paisuu – iPhonet ja iPadit vaarassa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdemaailmassa eleän parhaillaan mustaa päivää, kun yli sadan julkkisnaisen yksityiset K18-alastonkuvat ovat päätyivät eilen hakkereiden toimesta julkisuuteen. Mukana on myös kymmeniä maailman suurimpiin lukeutuvia naistähtiä, eikä vastaavaa ole koskaan aiemmin nähty.

Poptähti-näyttelijä Selena Gomezin alastonkuvia ilmestyi verkkoon jo pari viikkoa sitten. Kuvien aitoutta ei kuitenkaan tuolloin vahvistettu, vaikka kuvissa näkyvät yksityiskohdat viittasivat niiden olevan aitoja. Kyseessä olivat ilmeisesti nyt paljastuneen skandaalin ensimmäiset julkisuuteen päätyneet nakukuvat. Muita poikkeuksellisen rajuissa alastonkuvissa poseeraavia tähtiä ovat muun muassa Jennifer Lawrence ja Kate Upton.

Tämän hetken väitteiden mukaan kuvat olisivat peräisin Applen iCloud-pilvipalvelusta, jonne lähes jokaisen iPhonen ja iPadin tiedot, videot ja kuvat ohjataan automaattisesti. Palvelulla on siis satoja miljoonia käyttäjiä, ja nyt heistä jokaisen yksityiset tiedot ovat mahdollisesti vaarassa. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan varmuutta mistä kuvat ovat peräisin.

Nyt kannattaa joka tapauksessa tarkistaa oman iPhonen ja iPadin asetukset kuvien jakamisen ja tallentamisen osalta. Jo aiemmin paljastui, että Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu NSA pääsee käsiksi kaikkiin palvelun tietoihin, mutta nyt samaan ovat väitteiden mukaan kyenneet myös hakkerit.