Yksinkertaista! Tämä erottaa fiksun ihmisen tavallisesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rajanveto fiksun ja tavallisen ihmisen välillä on kuin veteen piirretty viiva. Se on myös seikka, jota ei voi mitata esimerkiksi Mensan älykkyystesteillä, joissa ei ole selkeää numeraalista rajaa eri ihmisryhmien välillä. Yksi asia kiteyttää kuitenkin koko asian.

Alison Wood Brooks suoritti Harvard Business Schoolissa tutkimuksen, jossa selvitettiin miten fiksut ihmiset eroavat tavallisista. Tulos oli lopulta järkeenkäypä myös maalaisjärjellä ajateltuna, sillä tutkimuksen mukaan fiksut eivät pelkää kysyä, kun he eivät tiedä jotain.

Valtaosa ihmisistä ei uskalla kysyä, koska he pelkäävät saavansa kysymysten takia tyhmän leiman tai joutuvansa muiden silmätikuksi edes hetkeksi. Monet ihmiset luulevat tietävänsä kaiken tai ainakin yrittävät antaa itsestään sellaisen kuvan. Siksi he pelkäävät kysyä, vaikka eivät todellisuudessa tiedä asioista. Sama tilanne toistuu ikään katsomatta sekä koulussa että työpaikoilla ja vapaa-ajallakin.

Bismesguru Brian Tracy kertoi tammikuussa Tampereella Ice Live -seminaarissa, että ihmisen tulee opetella koko ajan aktiivisesti lisää. Fiksut ihmiset tekevät niin kysymällä epäröimättä asioista muilta ja käyttävät siten koko elämänsä uuden oppimiseen toisin kuin tavalliset ihmiset.