Mies pyydysti jättimäisen äyriäisen – pituutta 45 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon merissä elää yli 50.000 tunnettua äyriäislajia. Koska valtameriä on päästy kunnolla tutkimaan vasta muutaman vuosikymmenen ajan, on epäselvää kuinka runsaasti erilaisia äyriäislajeja ja muita mereneläviä on vielä löytämättä.

Facebook
Facebook

Merten syvyydet saattavat toimia kotina mitä erikoisemmille uusille lajeille. Floridalaisen kalastajat yllättyivät taannoin, kun he nostivat hummeriksi luulemansa saaliin ylös merestä. Fort Piercen satamassa syöttiin tarttunut eläin osoittautui nimittäin ylikasvanutta katkarapua muistuttavaksi olennoksi. Steve Bargeron -niminen kalastaja otti niveljalakaisesta kuvan, joka on sittemmin levinnyt internetissä.

Steve Bargeron lähetti saaliistaan ottaman kuvan Floridan kala- ja villieläinten suojelukomissioon siinä toivossa, että he tunnistaisivat eläimen. Deadspin-sivuston mukaan komissio ei ole täysin varma niveljalkaisen edustamasta lajista, mutta he epäilevät sen olevan suurikokoinen sirkkaäyriäinen. Kokoa otuksella on hurjat 18 tuumaa, eli noin 45,7 senttimetriä.