Mitä ihmettä? Tetris-pelistä tehdään elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tetris on venäläisen Aleksei Pazitnovin kehittämä tietokonepeli, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1984. Peli julkaistiin länsimaalaisten kotitietokoneille muutamaa vuotta myöhemmin, minkä myötä se saavutti hurjan suosion.

Sittemmin peli on julkaistu lähes kaikille tietokonemalleille ja pelikonsoleille. Monista suosituista videopeleistä on tehty elokuvasovitukset, usein varsin kehnoin lopputuloksin. Stara kertoi jo pari vuotta sitten, että tuotantoyhtiö Treshold Entertainment aikoo tehdä Tetris-peliin pohjautuvan elokuvan. Nyt asia on varmistunut.

Tuotantoyhtiön puheenjohtajan, Larry Kasanoffin, mukaan elokuvasta tulee ”eeppinen science fiction -tarina”. Kuten monet Tetristä pelanneet tietävät, idea peliin pohjautuvasta elokuvasta kuulostaa varsin erikoiselta. Itse peli on nimittäin idealtaan erittäin simppeli, eikä siinä ole lainkaan taustatarinaa tai juonta. Youtuben Black20 Studios -kanavan vuonna 2008 julkaisema parodiavideo voi antaa esimakua siitä, miltä tuleva Tetris-elokuva saattaisi mahdollisesti näyttää.