Karmaiseva näky sataman ilmakuvassa – onko tässä elävä otus?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Whitstablen venesatamassa on kuvattu valtavaa rapua muistuttava otus. Satamasta otetusta ilmakuvasta käy ilmi, että venerampin vieressä lymyilee jopa 15 metrinen monsterirapu. Merenelävä on saanut mediassa jo nimen Crabzilla. Rapuhirviö on asiantuntijoille edelleen arvoitus.

YouTube
YouTube

Asiantuntijoiden mukaan otus muistuttaa syötävää rapulajia, joka luonnossa kasvaa korkeintaan 24 senttiseksi. Suurin tunnettu rapulaji on japanilainen hämähäkkirapu, joka on suurimmillaan mitattu 4 metriseksi. Venesatamassa lymyilevä rapu on niin suuri, ettei se sovi kumpaankaan näistä lajeista. Kentin Whitstable on saanut oman Loch Nessin hirviönsä Crabzillasta.

Eräs kalastaja on kertonut nähneensä jo viime kesänä suuren otuksen vedessä, ja on nyt vakuuttunut, että kyseessä oli monsterirapu. Monet kaupungin asukkaat ovat kuitenkin skeptisiä ravun suhteen, sillä heidän mielestään kuvassa esiintyy vain mielenkiintoinen hiekkamuodostelma tai värjääntynyt virtaus. Ennen kuin vakuuttavampia todisteita esitetään, voidaan Crabzillan olemassa oloa pitää myyttinä.