10 syytä miksi miehet pettävät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pettäjäsivusto Victoria Milan on suosittu foorumi, joka kerää kaikki syrjähyppyjä suunnittelevat saman palstan ääreen. Sivusto toteuttaa aktiivisesti käyttäjillään kyselyitä, ja nyt tapetille nousevat miespuolisten pettäjien motiivit. Miksi mies hyppää aviovuoteesta vieraaseen petiin?

Vastausten perusteella pettämisen syyt voidaan jakaa kymmeneen yleisimpään, joista ensimmäisenä mainitaan oman kumppanin haluttomuus seksiin. On totta, että naisen libido voi heikentyä stressin, masennuksen, parisuhdeongelmien tai lasten takia. Seksi on kuitenkin oiva lääke mielenkohottamiseen ja paremman vireyden saamiseen. Seksitön suhde on kuin voileipä ilman levitettä.

Naisilla saattaa olla myös paha tapa osoittaa tunteitaan hieman liian voimakkaasti tai viljellä riitoja mitättömistä asioista. Miehet kertovat, että jatkuva kinastelu on toiseksi yleisin syy kodin ulkopuolisen seuran hakemiseen. Tällöin voi heittää aivot narikkaan ja unohtaa kotona odottavat huolet ja murheet, mikäli riitojen alkuperää ei pysty hoitamaan tai ratkaisemaan.

Miehet myös tunnustavat, että takertuvat ja mustasukkaiset naiset ajavat heitä pettämään. Kukaan ei halua tuntea oloaan kahlituksi, eikä parisuhde saa olla ansa. Osa naisista kaipaa myös uskomattomia määriä huomiota. Pettäjämiehet ovat kyllästyneet nostamaan omaa rakastaan jalustalle.

Toisinaan seksielämä tasoittuu ensihuuman jälkeen. Pariskuntien petipuuhat eivät kuitenkaan saisi muuttua rutiiniksi tai tappavan tasaisiksi suorituksiksi. Kannattaakin piristää seksielämää sen sijaan, että kumppani tuntee tarvetta juosta rakastajattaren luo. Myös mustasukkainen käytös musertaa tunteet helposti. Miehet sanovat, että kuudeksi yleisin syy pettämiseen löytyy mustasukkaisesta vaimosta – hän syyttää syrjähypyistä joka tapauksessa.

Alhaisimpia syitä pettämiselle lienee naisen kuukautiset. Tälle ei yksikään normaalissa tilassa elävä neitokainen voi mitään. Silti monet miehet väittävät, että kuukautisten aikana hirviöksi muuttuva kumppani on 7. yleisin syy pettämiselle. Lisäksi herrat vieroksuvat vaimojensa ylidramaattista käyttäytymistä, jossa he loukkaantuvat lähestulkoon jokaisesta mahdollisesta asiasta. Herkkänahkaiset naiset ajavat käytöksellään siippansa kotiovesta ulos ja toisen kainaloon.

Joillakin neitokaisilla on myös tapana valittaa miehelleen jokaisesta mahdollisesta asiasta. Mikään ei ole heidän mielestään tarpeeksi hyvä, mutta silti he eivät kerro mitä itse haluaisivat. Tällaiset tapaukset saattavat ajaa lattiaan lyödyt miehet hakemaan hyväksyntää muualta. Pettämisen syyksi saattaa tosin riittää pelkästään se, että vaimo on ehtinyt suorittamaan saman teon omalla tahollaan. Syrjähyppy toimii kostoiskuna, eikä mies jaksa kuunnella kuinka vaimo puhuu muista miehistä ylistävään sävyyn.