Perheenäidit vaativat Breaking Bad -lelujen kieltämistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen kansanedustaja Suna Kymäläinen väitti hiljattain mediassa, että lastenohjelmat tarjoilevat liikaa väkivaltaista sisältöä lapsille. Esimerkkinä hän käytti Paavo Pesusieni -ohjelmaa. Tulisi kuitenkin muistaa, että lapset eivät välttämättä ajattele asiaa yhtä mustavalkoisesta näkökulmasta kuin aikuiset.

Toys R Us
Toys R Us

Nyt Yhdysvalloissa on noussut kohu lelujätti Toys’R’Us -yrityksen myymistä Breaking Bad -televisiosarjan actionfiguureista. Floridalainen äitiaktivisti on kerännyt jo 2.000 nimeä vetoomukseen, jonka mukaan lelut tulisi poistaa kaupoista. Perusteluina käytetään sitä, että figuureiden mukana myydään muun muassa huumelaboratorion välineistöä ja rahakasoja.

Äitien mielestä lelut eroavat hurjasti perheystävällisistä arvoista. Osa ihmisistä muistuttaa aktivistiäitejä siitä, että mikäli he eivät pysty selittämään jälkikasvulleen tarinan ja tosielämän eroja, tulevat lapset todennäköisesti kohtaamaan elämässään paljon suurempiakin ongelmia kuin piirretyissä televisiosarjoissa nähtyjä kohtauksia tai tunnettuja hahmoja actionfiguureina. Television voi myös panna kiinni ja mennä ulos leikkimään. Eikä leluja ole pakko ostaa.

Breaking Bad -televisiosarjan tähti Bryan Cranston kirjoitti asiasta Twitteriin, ja kertoi polttavansa floridalaisen äidin actionfiguurin protestina. Kaikille kireällä pipolla varustetuille kerrottakoon, että tämä oli vitsi. Breaking Bad -televisiosarja on noussut viime vuosina yhdeksi maailman suosituimmista televisiosarjoista, joka lopettamisestaan huolimatta niittää yhä edelleen menestystä. Sarjan finaalijakso keräsi Yhdysvalloissa noin 10,3 miljoonaa silmäparia television ääreen.