Rannalle rakennettiin valtava hiekkalinna – torni 12 metriä korkea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lappeenrannassa rakennetaan vuosittain Pohjolain kookkain hiekkalinnarakennelma, joka houkuttelee runsaasti turisteja Etelä-Karjalan sydämeen. Nyt Brasiliaan on rakennettu todellinen hiekkalinnojen mestariteos, jonka rinnalla kalpenevat kaikki muut luomukset.

YouTube
YouTube

BBC:n mukaan brasilialaiseen Niteroin kaupunkiin rakennettu hiekkalinna tavoittelee parhaillaan kunniamainintaa Guinnessin ennätystenkirjasta, sillä sen epäillään olevan korkein koskaan rakennettu hiekkarakennelma. Linnan torni kohoaa huikeaan 12 metriin. Näyttävä hiekkalinna on rakennettu rannalle, kuinkas muutenkaan.

Teoksen on suunnitellut yhdysvaltalainen taiteilija Rusty Croft, jonka erikoisalaa on juurikin erilaisten veistosten rakenteleminen. Brasilialainen hiekkalinna vaati 20 rekkakuormallista hiekkaa ja sen rakentaminen kesti noin viikon. Hiekkalinnasta saa kestävämmän, kun rakennusmateriaaliin lisätään vettä oikeassa suhteessa hiekanjyvien kanssa.