6 tapaa kostaa pettäjämiehelle – näin naiset iskevät takaisin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On sanottu, että julmin mahdollinen kosto on se, että ei kiinnitä vihaamaansa henkilöön minkäänlaista huomiota. Esimerkiksi pettämisen uhriksi joutuneen kannattaa tuhlata jokainen energian rippeensä omaan hyvinvointiin ja elämässään menestymiseen sen sijaan, että keskittyisi aiheuttamaan ex-kumppanilleen mielipahaa.

Silti naiset ovat innokkaita kostajia. Naiset harvoin ajattelevat, että olisiko heidän omassa käytöksessään ollut alunperin jotain sellaista, mikä on lopulta ajanut miehen pettämään. Yleensä keskitytään vain analysoimaan ja haukkumaan miehen sikamaisuutta. Päivitellään, että kehtasikin. Loput energiasta käytetään kostosuunnitelman toteuttamiseen.

Pettäjäsivusto Victoria Milan tiedusti kiinni jääneiltä käyttäjiltään, minkälaisten kostotoimenpiteiden uhreiksi he ovat joutuneet pettämisen tultua ilmi. Suosituin kostokeino on toisen omaisuuden tuhoaminen. Naiset rikkovat miehelle arvokkaita asioita, kuten television, pelikonsolin tai auton. Toiseksi yleisintä on se, että nainen ottaa yhteyttä rakastajattareen – joko itse tai välikäden avulla.

Nainen saattaa nähdä suunnattoman vaivan uuden heilan löytääkseen, vaikka se ei saa tehtyä tekemättömäksi. Jostain syystä pettämisen uhri saa mielihyvää, jos onnistuu näpäyttämään miehensä rakastajatarta. Yhtä yleistä on myös se, että nainen kokeilee pettämistä myös itse. Mikäpä kostaisi paremmin kuin selän takana suoritettu seksi vieraassa pedissä? Tosin tämä tuskin hetkauttaa miestä suuntaan tai toiseen, jos suhde on jo muutenkin ollut matkalla hautaan.

Osa naisista tekee pettämisestä yhtä spektaakkelia. Parempaa oloa haetaan heittämällä miehen tavaroita näyttävästi ikkunasta ulos tai mustamaalaamalla pettäjää julkisesti sosiaalisessa mediassa. Yksinkertaisin keino lienee kuitenkin miehen jättäminen ja suhteesta lähteminen. Yleensä pettäminen kielii parisuhteen ongelmista ja on sanottu, että vieras ihminen ei edes kiinnosta aidosti kumppaniaan rakastavaa. Miksi siis tuhlata enää sekuntiakaan aikaa turhaan yhdessäoloon? Kyllä pettäjä tuntee katumuksen ja yksin jäämisen nahoissaan, jos mieltää tekonsa jossain vaiheessa vääräksi.

Jokainen syrjähypyn kokenut suhde joutuu yleensä suunnattomaan riitaan ennen eroamista. Eri asia kuitenkin on, onko asia ollut odotettavissa jo pitkään vai onko pettäminen tullut yllätyksenä. Joka tapauksessa sen syistä on hyvä keskustella jo pelkästään siksi, että kumpikaan kumppaneista ei toteuttaisi samoja virheitä myös seuraavissa suhteissa. Kostaminen on kuitenkin monen mielestä ajan haaskausta. Kuten mummo aikoinaan sanoi: ”Miesten takia ei kannata itkeä. Nekin vedet kannattaa ennemmin kusta.”