Häpykarvojen vahaus on näin karua puuhaa – video kiteyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alapään karvoitusta voidaan tarkoituksella pitää niukkana esimerkiksi hygieniasyistä. Karvoituksen poistamiseen on olemassa useita eri keinoja, kuten vahaus, sokerointi tai sheivaus. Pitkäaikaisemman tuloksen saa laserin avulla.

YouTube
YouTube

Täysin kivuttomista toimenpiteistä ei kuitenkaan ole kyse, ja brasilialainen vahaus lienee näistä ikävimmän tuntuinen. Vahauksessa karvat poistetaan liuskoilla siten, että karvoitus repäistään irti liuskan avulla nopealla liikkeellä vastakarvaan vetäen.

Koska toimenpide on kaukana sensuellista kauneudenhoidosta, on Katie-niminen komedienne päättänyt demonstroida salonkien salaisuudet parodiavideolleen. Vaikka kyseessä on näytellen toteutettu taltiointi, muistuttaa videon juonenkulku valitettavan paljon tosielämää.

Sheivaaminen on usein iholle vahingollista, ja suomalaiset kauneudenhoidon ammattilaiset suosittelevat kiusallisten häpykarvojen poistamista hellävaraisen sokeroinnin avulla. Sokerimassa poistaa myös lyhyempiä karvoja, eikä se ärsytä ihoa yhtä paljon kuin muut vaihtoehdot. Säännöllinen sokerointi takaa paremman ja kestävämmän lopputuloksen, ja riittää, että ammattilainen poistaa karvoituksen 3-6 viikon välein.