Homofobiaa vastaan: Urheilujoukkue alastomana pelikentällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nottinghamin yliopiston maahockeyjoukkue on ottanut kantaa homofobian vastaiseen liikkeeseen. Joukkue riisui vaatteensa ja pelasi ottelunsa alasti tärkeän asian puolesta. Joukkue halusi nimittäin ilmaista tempauksellaan tukensa ennakkoluuloja kohdanneille homoseksuaaleille urheilijoille.

YouTube
YouTube

Joukkue oli saanut idean tempaukseen Warwickin yliopistolta, jossa soutujoukkue oli osallistunut soutukisaan alasti saman asian puolesta. Homofobiaa ja negatiivisia ennakkoluuloja homoseksuaalisuudesta kohdataan usein ja nuoret urheilijat ovat halunneet teollaan osoittaa, että joukkukaverit ovat kaikki yhtä, eikä ketään syrjitä.

Nottinghamin ja Warwickin urheilujoukkueiden tempaukset ovat saaneet näkyvyyttä maailmanlaajuisesti. Negatiiviset ennakkoluulot johtuvat usein ihmisten asenteista ja puhumalla aiheista julkisesti saadaan positiivista sanomaa vietyä eteenpäin.