Koko kylä haisee kissanpissalle – syy täysi mysteeri

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissanpissa ei haise kodeissa, joissa huolehditaan kissan hiekkalaatikon tai vessan säännöllisestä puhdistamisesta. Korkealaatuinen kissanhiekka sitoo hajumolekyylit tehokkaasti. Omistajan vastuulla on myös opettaa kissa sisäsiistiksi ilman turhaa merkkailua tai protestointia.

Kissa voi pissata myös erilaisten sairausten tai ahdistuksen takia. Yleensä nämäkin syyt selviävät sinnikkäällä lemmikin huolehtimisella ja niihin voi useimmiten vaikuttaa. Kissanpissan haju on monen mielestä yksi maailman etovimmista tuoksuista. Pennsylvaniassa on kokonainen kaupunki, jonka asukkaat joutuvat kärsimään voimakkaasta kissanpissan hajusta päivittäin.

Kaupungin yllä leijuvaa kissanpissan hajua ei tiedetä. New Castlen asukkaat ovat huomanneet, että kiusallinen haju kantautuu läheiseltä jätevedenpuhdistamolta. Valtion ympäristöviranomaiset eivät usko hajun olevan haitallista, vaikka sen alkuperää ei ole saatu selville. Ilmasta on otettu näytteitä, jotta pistävän hajun alkuperä saataisiin selvitettyä ja taltutettua, New Castle News -lehti uutisoi.