Naisen miespuoliset kaverit vaikuttavat seksin määrään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naiset ja miehet voivat olla bestiksiä keskenään ilman, että heidän välillään olisi eroottista tai romanttista kipinää. Ei ole harvinaista, että naisen lähipiiriin kuuluu useampikin mies ystävämielessä. Journal of Comparative Psychology -julkaisu paljastaa tuoreessa tutkimuksessa, että miesystävien määrällä on kuitenkin vaikutusta naisen seksielämään.

Miehet näkevät toisensa ainakin alitajuisesti kilpailijoina. Tästä syystä paljon miespuolisia ystäviä omaavalla naisella on keskimääräistä vilkkaampi seksielämä – hänen oman kumppaninsa siittiöt haluavat nimittäin voittaa kilpakosijat, vaikka naisen kaverit eivät olisikaan uhkana.

Tutkimuksessa seurattiin 400 heteromiehen seksuaalikäyttäytymistä. Tulosten perusteella kävi ilmi, että mikäli tyttöystävällä tai vaimolla oli pääasiallisesti miespuolisia työkavereita tai ystäviä, oli pariskunnalla myös enemmän seksiä. Samankaltaista käyttäytymistä on havaittavissa eläinmaailmassa.

Tutkimusta johtaneen Todd K. Shackelfordin mukaan eläinmaailmassa on lukuisia esimerkkejä siitä, että uros on ryhtynyt parittelemaan naaraan kanssa, mikäli on nähnyt naaraan luovan kontaktia muihin uroksiin. Uroksille on usein riittänyt pelkästään muiden urosten läsnäolo, vaikka ne eivät olisikaan nähneet naaraita muiden kanssa parittelemassa. Toisin sanoen kyse on primitiivisestä piirteestä.