Eläinaktivistit järjestivät supermarketissa hautajaiset pakastekanalle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornialaisessa supermarketissa nähtiin erikoinen tempaus, kun eläinaktivistit saapuivat paikalle mustiin pukeutuneina. Aktivistit tulivat pitämään kylmäaltaan kanoille hautajaiset ja kantoivat pientä arkkua mukanaan. Muistopuheiden siivittämänä kylmäaltaan kana laskettiin arkkuun.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Osa kaupan asiakkaista kerääntyi hautajaisvieraiden ympärille kuuntelemaan aktivistien puhetta, mutta jotkut jatkoivat kaupassa asiointiaan normaalisti. Kaupan henkilökunta yritti saada aktivistit lopettamaan hautajaiset siinä onnistumatta.

Sinnikkäät hautajaisvieraat pitivät muistopuheen elintarvikkeiksi päätyneille eläimille ja muistutti, että myös niillä on ollut perhe ja elämä, ja niiden syöminen on julmaa. Lopulta hautajaissaattue lähti kantamaan arkkua kanoineen ulos kaupasta.

Saattuetta johti nuori mies, joka saarnasi eläinten julmasta kohtalosta. Hautajaisjoukko kantoi mukanaan kylttejä joissa luki heidän tunnuslauseensa ”Se ei ole ruokaa, se on väkivaltaa”. Tempauksen takana oli aktivistiryhmä Direct Action Everywhere.